הריון לאחר הפלה נדחית בשבוע 9

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

31/05/2017 | 15:15 | מאת: ספיר

שלום, נכנסתי להריון רצוי, בשבוע 9 גילינו בבדיקת אולטראסאונד שאין דופק. לאחר בדיקה נוספת התגלו ככל הנראה מומים ואכן אין דופק. עברתי הפלה בשאיבה של שק ההריון. אומרים שישנם סיכויים גבוהים להכנס להריון לאחר ההפלה, אך שכדאי לחכות מחזור אחד. השאלה שלי היא למה? האם ישנם מחקרים שמראים סיכוי להפלה חוזרת לאחר הפלה ? יש איזה בסיס להמלצה מעבר לכך שרואים שהגוף חזר לעצמו במחזור הבא? כשרוצים הריון ואומרים שהסיכויים גבוהים לאחר הפלה זה גורם לרצות בכך ואני נעדיפה לדעת מה הסיכוניים לפני כן והאם ישנם מחקרים בנושא. תודה,

שלום הסיבה היחידה שממליצים להמתין למחזור אחד היא שאז חישוב גיל ההריון ברור יותר אין סיבה אחרת ואין סכוי גדול יותר להרות אחרי הפלה

מנהל פורום רפואת נשים