ציסטה בסמוך לשחלה וסיכון בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/05/2017 | 12:39 | מאת: שני

שלום, יש לי ציסטה צלולה בגודל 5 ס"מ בסמוך לשחלה הימנית (אובחנה לפני כשנה וחצי). אני מעוניינת להיכנס להריון והתייעצתי אם רופאת הנשים שלי האם במהלך הריון, בגלל דחיקת כל האיברים הפנימיים, ישנו סיכון גדול יותר לבעיה עם הציסטה(כגון הסתובבות סביב עצמה או התפוצצות). החשש שלי הוא מניתוח חירום שעלול לסכן את ההריון. לטענת הרופאה אין סיכון ספציפי שקשור להריון. אשמח לשמוע את חוות דעתכם והאם כדאי ללכת לרופא נוסף לחוות דעת נוספת? תודה

שלום אכן יש סכון מעט גבוה יותר לתסביב במהלך ההריון אבל זו לא סיבה מספקת לנתח את הציסטה לפני ההריון

מנהל פורום רפואת נשים