בדיקות גניקולוגיות בהרדמה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

15/05/2017 | 22:22 | מאת: אפרת

שלום רב! האם יש אפשרות לבצע דרך קופת חולים (למשל מכבי), בדיקות גניקולוגיות כמו פאפ ואולטרסאונד וגינאלי בהרדמה. ודאי שאין צורך בהרדמה כללית כבדה. אבל במקרה שלי חייב אילחוש מספיק כדי שלא יורגש המקום גם לא בנגיעה (בוודאי לא בחדירה). ז״א האם גם דרך קופה או רק דרך פרטי, או לא בשניהם. האם אולטרסאונד בטני יכול לספק נתונים כמו אולטרסאונד וגינאלי, ואפשר לבצע אותו דרך הקופה במקום וגינאלי שהוא פולשני. תודה רבה!

שלום לא מבצעים בדיקה שגרתית בהרדמה אם יש בעיה חשודה ולא ניתן לבצע בדיקה רגילה מספקת לעיתים מבצעים בהרדמה ניתן לבצע אולטראסאונד בטני אך הוא פחות אמין

מנהל פורום רפואת נשים