המטומה שבוע 9 להריון שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/02/2017 | 13:56 | מאת: טובה

שלום, אני שבוע 9+3 להריון. הריון ראשון ספונטני. לפני שבוע וחצי בדיוק היה לי דימום עם גושים. הלכתי לרופא ונצפה דופק וגודל עובר תקין. הדימום פסק וחזר אחרי יומיים שוב חזר ל12 שעות. עשיתי אולטראדאונד ונצפה אזור היפואוקוגני באורך 40 מ"מ שיכול להתאים לדימום צמוד לשק ההריון.הרופא אמר שכנראה זה המטומה. כרגע בלי דימומים רק הפרשות חומות. שאלתי: ממה נגרמת המטומה? מה זה בדיוק אומר? הבנתי שפרוגסטרון יכול לעזור בספיגה של ההמטומה? מה ההשלכות על המשך ההריון? ומה ההגדרה בדיוק של "לנוח"- מנוחה מוחלטת או מתונה? אשמח ליותר מידע על מנת להוריד קצת מהלחץ.. תודה

שלום המטומה מעלה במקצת את הסכון להפלה פרוגסטרון לא עוזר על פי מחקרים רבים לנוח פרושו להמנע מפעילות פיזית

מנהל פורום רפואת נשים