שימוש בגלולות ומיגרנה עם אאורה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

25/12/2016 | 16:53 | מאת: אנה

לפני שנה התחלתי להשתמש בגלולות פלורט והפסקתי להשתמש בהן עד לפני חודש. (חיילת. בת 19) בערך מגיל 12 עד עכשיו חוויתי התקפי מגרנה אחת ל 3-4 חודשים. לא ייחסתי משמעות להתקפים אלה כי ידוע לי שיש הרבה אנשים שחווים זאת וזה גם קורה לי לעיתים יחסים רחוקות. במהלך השימוש שלי בגלולת הפלורט לא הרגשתי בשום תופעות לוואי. המחזור שלי הסתדר על החפיסה הראשונה בצורה מושלמת ובא בדיוק מדהים באותו היום כל חודש והייתי מרוצה מהשימוש. התדירות של המגרנות שלי לא השתנה. וכשחוויתי התקף הרגשתי שהוא היה אפילו קצת פחות כואב יחסית מבדרך כלל (לפני שהתחלתי שימוש בגלולות המחזור שלי לא היה סדיר) במהלך השירות שלי רופא היחידה החליט לשלוח אותי לנויירולוג שאיבחן את המגרנות שלי למגרנות שכלולה בהן אאורה ( יש לי תמיד לפני התקף נימול בידיים בלבול בדיבור וטשטושי ראייה). כאשר באתי לבדיקה שיגרתית אצל רופא נשים נאמר לי שאסור לי להשתמש יותר בגלולות רגילות כייוון ששילוב הגלולות עם הסוג המסויים של המגרנות שלי יכול להכפיל את הסיכון בעלייה בקרישיות בדם יותר ממה שהגלולה גורמת לבד. רופא הנשים המליץ לי לקחת גלולות סרזט. קראתי על הגלולות האלה והבנתי שהגלולות האלה הן פחות בעניין של לסדר את המחזור ויותר בכייון להגן מפני היריון( מה שגם טוב) אבל הבעיה היא שהמחזור שלי אף פעם לא היה סדיר והדימומים שלי יחסית חזקים (לא יודעת להגיד בהשוואה לאחרים, ככה אני מרגישה) וזה מתבטא גם ברמות הברזל שלי שהן גם נמוכות (ברמה קלה- אבל נמוכות מהנורמה). וקראתי המון על הגלולות האלה וראיתי שיש לו מעט ביקורות רעות מצד המשתמשים בהם ותופעות הלוואי. אני חוששת להתחיל לקחת את הגלולה הזאת והייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם בנושא.

שלום אלה גלולות טובות עם מעט תופעות לואי יתכנו דמומים באמצע החפיסה או העדר וסת בכל מקרה אסור לך לקחת גלולות רגילות

מנהל פורום רפואת נשים