רחם שרירני

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/01/2015 | 15:38 | מאת: שני

שלום, אני בת 46, לא רוצה לעשות ניתוח, אני במעקב, בדיקת דופלר אגן שעשיתי מראה: רחם שרירני, רקמת רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ,45x42 ממ, רירית הרחם סדירה, שאלה: האם המיומות יכולות לפגוע, ללחוץ, לגרום נזק לאיברים פנימיים בגוף שנמצאים לידם או לא לידם? אם כן איזה נזק ולאיזה איברים? תודה רבה

שלום אין נזק של לחץ על אברים סמוכים הרחם המוגדל יכול לגרום לדמומים או כאבים בגודל כזה יש המלצה לניתוח

מנהל פורום רפואת נשים