דלקת פרקים מסוג gout

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/04/2003 | 13:40 | מאת: שמעון

ד"ר מלמד שלום , אני בן 36 בריא לאחרונה אובחנתי כחולה בgoutהאם טיפול בתא לחץ יכול לעזור לי בבבעיה הנ"ל. לאור המחקרים וההצלחות שיש עם חולי סכרת בעלי כיבים מדוע הרופאים לא מעדכנים בקופות החולים על האפשרות שיש טיפול שיכול להציל אנשים מקטיעה .

01/04/2003 | 15:37 | מאת: דר' יהודה מלמד - מנהל הפורום

שלום לשמעון, לשאלתך הראשונה, אין הטיפול בתא לחץ יעיל למחלת הגאוט. במחלה זו אין כל הפרעה בחימצון הריקמה גם לא על רקע בעיה באספקת הדם. תשובה לשאלתך השניה מורכבת הרבה יותר (במיוחד בימים מטורפים אלה אשר מביאים למצב בו אילוצים כספיים נכנסים יותר ויותר גם לשיקולים רפואיים), אני מציע כי תפנה שאלתך לאותם רופאי קופה אשר לא מספקים מידע על האפשרות הטיפולית המשולבת בתא הלחץ. רופאים מחוייבים מקצועית, והיום אף בהתאם לחוק הבריאות הממלכתי, לספק כל מידע הקשור לפרוצדורות רפואיות וכל אפשרויות הטיפול במחלתם. הטיפול המשולב בתא הלחץ נמצא בסל שירותי הבריאות לחמש עשרה הוריות טיפול שאחת מהן היא פצעים קשיי ריפוי על רקע איסכמיה ריקמתית כדוגמת הרגל הסוכרתית. אמנם לא כל פצע קשה ריפוי מתאים לטיפול משולב בתא, אך מן הראוי לבחון זאת ויש דרכים לכך במיוחד ברגל סוכרתית וחשוב מאוד בהקדם לפני שהמצב מגיע לכדי קטיעה.

02/04/2003 | 13:56 | מאת: שמעון שמיר

תודה על תשובתך המהירה , אני כרגע מנהל מאבק להכניס תרופה העוזרת לחולה לימפומה ,אני מקווה שהמאבק יוכתר בהצלחה ולאחריו כנראה הכנסת המודעות לתועלות בטיפןל של תא הלחץ זו המשימה הבאה שאקח על עצמי. בהצלחה שמעון שמיר

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)