שאלות בנוגע לניתוח החלפת שתלי מלח לסיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

09/05/2007 | 13:02 | מאת: ורד

ד"ר יצחק ליפין שלום רב, יש לי שאלות לגבי תוצאות וסיכונים אפשריים מניתוח הגדלת חזה חוזר - שמבדיקתי הנרחבת כאן בפורום ראיתי שמעולם לא שאלו : עברתי לפני כ- 13 שנה ניתוח להגדלת חזה בשתלי מי מלח במנח מתחת לשריר . אני בחורה שדופה ורזה ביותר באיזור החזה – כמעט ללא רקמת שד (לפני הניתוח הייתי שטוחה כמעט לחלוטין) . התוצאה היא גלים וקפלים שממש רואים, ובמגע התחושה היא ממש לא טבעית וכן החזה מאוד קטן . אני חוששת מאוד מניתוח חוזר בשל הסיכונים הכרוכים בו ורציתי לקבל תשובה למספר שאלות ומאוד מאוד אודה לך על תשובתך לכל השאלות : 1) האם ניתוח החלפת שתלים מהווה ניתוח מסובך יותר מעצם הוצאת השתלים הקיימים והכנסת שתלים חדשים ? והאם בשל כך ניתוח חוזר מעלה את הסיכוי לסיכונים הידועים בניתוח הגדלה ? 2) למעט התוצאה הקוסמטית שאמנם היא החשובה ביותר לא סבלתי מאותן תופעות כמו : דחיית הגוף את השתלים, דימום, זיהום, התקשות, גלישת שתל, דליפה, קרע, תזוזת השתל, איבוד תחושה וכו' ?? האם זה סימן שנטיית הגוף שלי היא טובה או שאחרי 13 שנה נטיית הגוף יכולה להשתנות ? 3) האם באמצעות החלפה לשתלי סיליקון הגלים והשקעים שיש לי יעלמו כליל ? 4) יש לי התלבטות קשה ביותר בין שתל עם מעטפת מחוספסת לבין מעטפת חלקה : מעטפת מחוספסת מקטינה סיכוי להתקשות אך מגדילה סיכון לגליות ושקעים ובמקרה שלי מאחר ובקושי יש לי רקמת שד הסיכוי גבוה , מצד שני שתל עם מעטפת חלקה מגדיל סיכון בהרבה להתקשות אך פחות סיכוי לגליות - איך אדע מה לבחור בין השניים בהתאם לנתוני ? 5) האם למניעת גלים יש שתי חלופות נוספות – על אותו נפח עדיף שתל צר לעומת שתל רחב או לחילופין מילוי קוהסיבי ? 6) לצורך מניעת גליות האם ניתן במקום מילוי קוהסיב לבחור בשתל בעל אותו גודל אך עם מילוי CC רב יותר ? 7) האם שתל עגול עלול להעלות את הסבירות לגלים מאשר שתל אנטומי ? 8) חוששת מהסתובבות שתל אנטומי ולכן מעדיפה עגול אך שמעתי שהעגולים עלולים להתהפך, אם כך לבחורה שדופה כמוני עגול רגיל יכול להתאים או שמא הוא עלול להראות עלי כמו פיתה ? 9) מנח משולב אידיאלי לבחורה שדופה ? לפתרון גלים מנח זה עדיף או תחת השריר ? 10) בהחדרת שתל אנטומי עושים כיס מדוייק כדי שהשתל לא יסתובב – האם זה פוגע במגע הטבעי בשד ? 11) האם בשתל סיליקון עלולה להיות דליפה מקרוסקופית לחלב ובכך לפגום באיכותו להנקה ? 12) להבנתי לא כל אסימטריה ניתן לפתור – לי יש אסימטריה במבנה – זה דבר שניתן לפתרון ? (לדוג' באמצעות שתלים בעלי גודל שונה) 13) היתכן ששתל מי מלח מתאדה עם השנים באופן איטי למרות היותו אטום ? (לא מדברת על דליפה אלא התאדות) . 14) כמה דרגות קוהסיב קיימות ? 15) במידה ויש במשפחתי משני הצדדים מחלות סרטן השד האם רצוי שאמנע מניתוח כזה למרות שהסיליקון הוכח כלא מסרטן או שאין כל קשר ? 16) הצטלקות לא יפה באיזור הבטן העליונה מנבאה הצטלקות דומה גם לגבי שאר האיזורים בגופי כולל בקפל השד ? או שלכל איזור בגוף יש נטית הצטלקות שונה ? המון המון תודה !!

12/05/2007 | 08:57 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

אנסה להשיב לשאלותיך ע"פ הסדר ובאופן כללי ולא פרטני 1)לא. 2)הסיכונים קימים באותה רמה כמו לפני הניתוח הראשון. התקשות , דימום(בעקר אם מטפלים בקופסית סביב השתל אן בהצטלקות פנימית) זיהום עדין יכולים לקרות. 3)בד"כ כן ובאופן ברור יהיה שיפור משמעותי. 4)שתל חלק ניראה לי בחירה נכונה במקרה שלך אך אין 100%. 5)לא- לא צר ולא קוהסיבי. 6)כן אלא אם את רוצה שד קשה 7)לא-למעט העובדה ששתל אנטומי הינו קשה יותר. 8)שתל עגול יראה טוב ואם אינו קוהסיבי אינו נוטה להתהפך. 9)תשובה יכולה להינתן לאחר בדיקה ושיקול תוך ניתוחי. 10)לא. אצלך הכיס כבר קים ולכן לדעתי עדיף לא לשנות צורתו ואו להצר אותו. 11)לא 12)ניתן לשפר 13)שתלי מי מלח דולפים באחוז גבוה. 14)בגדול 3 כפול מספר חברות השתלים 15)לא.אין סיבה להמנע. 16)אין קשר בגדול התשובות הנ"ל אינן בגדר המלצות וניתנות על סמך ניסיוני והידע מבלי שבדקתי אותך. אני מציע שתתיעצי עם רופא מומחה שתרגישי בנוח עם המלצותיו

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית