face

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

21/06/2006 | 09:54 | מאת: a

הפציאליס מגיל שנה, התחיל מדלקת באוזן. היום אני בת 50. עברתי מספר רב של נתוחים פלסטים בגיל העשרה, התוצאות גרועות. עקב הנתוחים אין באפשרותי לסגור את הפה, ויש גם פגיעה קלה בצד הבריא. בעבר עברתי 3 נתוחי סגירת לסת, הרמה של הצד בעזרת שריר מהרגל, השתלת קטע מצלע בלסת כדי ליצור סמטרייה (הצלע תקועה אי שם בלי קשר), השתלת משקולת בעפעף שהוסרה. מה שנראה לי, עקב צניחה שוב של הצד החולה ובעיקר של השפה התחתונה- האם ניתן להשתמש באותו שריר מהרגל ולמתוח אותו שוב כלפי מעלה כדי ליצור הרמה של הצד הפגוע? כיום, מסיבות רפואיות, בנוייה לנתוחים קלים בלבד. תודה.

21/06/2006 | 12:09 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

במידה והשריד מהרגל הועבר כמתלה חופשי והניתוח הצליח (ז"א השריר פעיל ונע) ניתן לקצר אותו ולחברו מחדש בעמדה נכונה יותר. במקרה אחר ניתן להרים את זווית הפה ע"י שיטות סטטיות בניתוחים פחות מורכבים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית