פתרון לבעיות עור

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

11/08/2002 | 15:00 | מאת: ליאת

שלום רב, מגיל 12 אני סובלת מבעיות בעור. עור הפנים שלי (איזור הלחיים והלסת) מחוספס, מצולק, אדמומי, לעיתים מעורב באקנה ולעיתים מגרד. הגב שלי ואיזורי הכתפיים אף הם מעט אדמומיים ומצולקים פה ושם עם נקודות שחורות, האיזור מגרד לעיתים קרובות. כיום אני בת 22 ולא יוצאת מן הבית ללא מייק אפ. מגיל צעיר הייתי אצל רופאי עור ואצל ועדות רופאים ומלבד לוציו זינקי (צינק אוקסיד) לא נתנו לי מרשם אחר. אחד אמר שזו מחלת עור נדירה (!?) Kentosis Follullaris , שזה יחלוף בגיל 20 ובגיל 20 נאמר לי שזה יחלוף בגיל 30. אחר אמר לי לשנות הרגלי תזונה (לא לאכול חמוץ מלוח חריף מטוגן חם קר בקיצור - לא ריאלי, לא מחזיק מעמד) עשו לי בדיקות אלרגיה וזה לא זה. אני מיואשת מן העניין. אני בחורה יפה שמרגישה שהעור הוא עקב באכילס שלה, הוא המקום בו היא חסרת ביטחון לחלוטין. הזמנתי שוב תור אצל רופא עור עוד 10 ימים אך אני פסימית. שאלותיי - האם אתה מכיר מחלה זו שנקבתי בשמה? מהי ומהו הטיפול במחלה והאם יש איזשהו ניתוח שאני יכולה לעבור במחיר סביר והגיוני לסטודנטית בת 22 האם ניתוח מסייע לטווח ארוך? תודה מראש. ליאת.

14/08/2002 | 08:33 | מאת: פרופ' יצחק פלד

כנראה את מתכוונת לבעיית עור שאולי השם שלה זה קרטוזיס פוליקולריס. בכל מקרה אני מכיר את המילים ולא את המחלה, ולכן בלי לראות את מצב העור, אין לי אפשרות לקבוע האם טיפול כירורגי כלשהו יכול לעזור. אני מתנצל שלא יכול להיות לך לעזר.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית