שאלה:

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

22/05/2002 | 19:03 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 24 ויש לי בעיה של כפתור פיטמה ( לא העטרה) מפוצל ושקוע. זה יוצר מראה לא אסטתי בכך שהפיטמה שוקעת וזה יוצר מראה של "חריץ" עמוק. התופעה היא בשני השדיים. כשהפיטמה במצב זקור, התופעה פחות נראית, הפיטמות מתקשות ונעמדות וזה לא כל כךמורגש. הבנתי שלפעמים זה מולד ולפעמים זה נרכש כתוצאה מדלקות וכו'. אני לא זוכרת אם תמיד סבלתי מזה, אני מודעת לזה מספר שנים ואני חושבת שהתופעה החמירה עם ההתבגרות. יש לציין שיש לי חזה יחסית קטן A אוB 75 , החזה בעל שטח פנים נרומאלי אולם אין לו נפח בפרופיל. שאלותיי הן: 1. האם בבדיקת כירוג שד או פלסטיקאי ניתן לקבוע האם התופעה הזאת היא עניין מולד או נרכש? 2. הבנתי שיש ניתוח לנסות לתקן את זה. האם הסבירות לפגיעה ביכולת ההנקה בעתיד ( לא הייתי בהריון או הנקתי עד כה) היא שכיחה? קראתי שיש ניתוח משמר צינורות חלב ויש ניתוח שלא. האם בכל המקרים אפשר לשמר צינוריות חלב? 3. האם עלולה להיות פגיעה בתחושה לאחר ניתוח או שהתחושה בפיטמה תלוייה בעצב החמישי? תודה רבה מראש לתייחסותך תמר

23/05/2002 | 09:25 | מאת: פרופ' פלד

1 אי אפשר לדעת מה הסיבה 2 ניתן לתקן, הצינורות עלולים להפגע אך כם קיימת אפשרות שבמצב הנוכחי לא תוכלי להניק 3 קיימת אפשרות זו בסיכוי נמוך

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית