צלקת קלואידית בהשתלת שיער

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

05/05/2023 | 18:17 | מאת: נירו

אני שוקל לעשות השתלת שיער ואחד החששות שלי הוא מצלקת קלואידית. כאשר אני מסיר נקודת חן בחזה או בבטן מתפתחת לי צלקת קלואידית. כאשר הלכתי להתייעץ עם רופאי עור שמתמחים בהשתלות שיער קיבלתי 2 תשובות סותרות: אחד אמר שיש חשש כלשהו להתפתחות צלקת כזו. השני אמר שלא אמורה להיות שום צלקת מכיוון שמדובר במחט שנכנסת לעור (ולכן כמו בבדיקות דם שמחט נכנסת ואין חשש לצלקות, גם פה לא אמור להיות חשש שכזה). הוא הסביר שבנקודות חן יש ממש צריבה של הנקודה והסרתה ולכן הצלקת והסיכוי לקלואידים. אשמח לדעת מי מהם צודק :) תודה.

כל חתך בעור יכול לגרום להתפתחות צלקת קלו אידית באדם עם נטיה לקלואיד. יש איזורים שנוטים יותר איזורים אחרים ( מרכז הגוף כגון בית חזה) ואוזניים הם בסיכון גבוה יותר צריבה לא מעלה סיכון. אגב שיטת השתלת השיער כן משפיעה על הסיכון לקלואידים כאשר קצירת שערות פוליקולרית היא עם סיכון נמוך יותר מאשר לקיחת שיערות בשיטה של סטריפינג.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית