הישארות חוטים לאחר הסרת לימפומה עורית

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

23/02/2023 | 21:29 | מאת: תל אביבית

שלום ד"ר. לפני מעל שבועיים הסירו לי לימפומה עורית מהיד. במהלך התפירה הכירורג השתמש הן בתפרים שצריך להוריד והן בתפרים נמסים (ויקריל 3 וניילון 4). היום על פי ההנחיות הגיע הזמן להסרת תפרים. עם זאת, בקופה לא הצליחו להוציא תפר אחד שהקצה שלו נשאר בחוץ, למרות שניסו בהרבה דרכים, עד כדי גרימה לדימום. רופא העור שלי (לא המנתח) אמר לי לפנות למיון להוצאת התפר. אני חוששת שהתפר מחובר עם התפרים הנמסים שעדיין לא נמסו ולכן אולי במיון יחתכו לי את הצלקת על מנת להוציא את זה. חשוב לי לציין שאני רואה מתחת לצלקת בעוד אזור נקודה כחולה (בצבע החוטים). אשמח לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות? האם במיון יצליחו לסדר לי את הדבר? האם יש סכנה בהשארות החוטים בפנים? תודה רבה!

תפר נילון מומלץ להסיר בידיים מיומנות לא יהיה בעיה להסיר את התפר בלי לפתוח את הפצע

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית