שתלים שונים ממה שבוכם עם רופא

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

02/12/2022 | 01:24 | מאת: נושה

ביצעתי ניתוח הגדלת חזה, עם הרופא תואם על גודל מסויים, בפועל הרופא על דעת עצמו שינה את גודל השתל וזאת רק כי חשב שכך יוצר טוב וללא שום הצדקה רפואית או נחיצות, אני מאד רציתי את הגודל שסיכמנו וזה שהכניס לי קטן יותר זה גרם לי לעוגמת נפש וסבל כי זה לא מה שתכננו ולא מה שציפיתי. האם יש כאן רשלנות רפואית?! בנוסף הציע לי לעשות ניתוח חוזר עם גודל שקבענו אבל זה ניתוח חוזר עם סבל והרדמה מלאה..

בטופס ההסכמה לניתוח רושמים בדרכ את הגודל המוסכם של השתלים - אך לרוב לא נוקבים בגודל אחד אלא בטווח קטן של גדלים מאחר ובשלב הכנסת השתל ניתן לגלות לפעמים שגודל שתל אחד עדיף משתל אחר במידה וסוכם מראש על טווח של גודל ובסוף הוכנס שתל בגודל אחר יש מורך בהסבר ברור של המנתח מדוע הדבר נעשה כך וכדאי להקשיב אם היה לכך סיבה טובה במידה והמנתח הציע לך ניתוח להחלפת השתלים עליך להבין אם התוצאה הצפויה תהיה יותר דומה למה שרצית וציפית וכן להבין את ההשלכות לטווח הארוך

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית