אקסיזיה, punch ו-shave של שומות חשודות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

28/11/2022 | 02:12 | מאת: דודו

בספרות הרפואית, וגם בסרטונים ביוטיוב מחו"ל שמשקפים את הפרקטיקה שם, נראה שההתמודדות המקובלת עם שומה חשודה היא ביופסיה בשיטת punch או shave באמצעות ציוד ייעודי (עט punch או מכשיר שדומה לסכין גילוח בשביל shave). לעומת זאת, בישראל מהניסיון שלי ושל מכרי הטיפול בשומות כאלה הוא שפלסטיקאי בקופת חולים מבצע אקסיזיה מלאה עם סקלפל של השומה החשודה בחדר פעולות זעירות באמצעות ערכת פלסטיקה חד פעמית שהקופה מספקת לו. מה ההסבר לפער הזה בין הפרקטיקה המקובלת בחו"ל ובספרות הרפואית לבין מה שמתרחש בפועל בישראל?

קיימות אכן שיטות וגישות שונות הכל גם תלוי בסוג הנגע ורמת החשד לממאירות יש לזכור שגילוח נגע לא מאפשר לראות מה קורה בעומק הנגע, בנוסף גילוח או פאנץ אינם מסירים את הנגע באופן מלא. יש מקרים שגילוח או פאנץ מתאימים ויש מקרים שלא

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית