הסרת נגעי סבוראיק קרטוזיס מהלחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

12/06/2022 | 10:55 | מאת: עמי

אני בן 69. רופא פלסטיקאי מ"הדסה ע"כ" הציע לי הסרת 3 נגעים של סבוראיק קרטוזיס מהפנים (לחי שמאל) בניתוח כירורגי. הוא ציין כי יתכן שישארו צלקות אחרי הניתוח, זאת בנוסף שאני צריך החליף קומדין בקלקסן (יש לי APLA). הסיבה: רק אסתטית. אני חושש מהשארות הצלקות. מה אתה אומר?

יש גישות שונות להסרת סבורהיק קרטוזיס צריבה עם מחט חשמלית / חנקן נוזלי / פיליניג או הסרה כירורגית הכל תלוי בגודל ובמיקום עקרונית בכל פעולה עורית יכול להשאר צלקת אם עושים רק shave או צריבה לרוב לא תשאר צלקת אבל לפעמים הסבורהיק קרטוזיס יחזור אם עושים הסרה כירורגית הוא לא יחזור בטוח אבל במחיר של צלקת מקווה שעזר לך

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית