לאחר ניתוח אף האף חוזר לחוזק שלו כמו לפני הניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

27/04/2022 | 11:34 | מאת: תומר

שלום ד"ר 1.לאחר ניתוח אף ליישור מחיצות, האף חוזר לחוזק שלו כמו לפני הניתוח? האף יותר רגיש לשבר? הסיכוי שלו להישבר יותר גדול מאף לפני ניתוח? 2.ביישור מחיצה המנתח פוגע בסחוס של האף? אם חלילה ישבר האף לא יהיה מספיק סחוס לניתוח שני?

בניתוח אף פעמים רבות יש צורך ביצירת שבר מבוקר לשינוי צורת האף כמו כל שבר, בשלב המוקדם האיזור רגיש ופגיעה באיזור יכולה להפריע באיחוי / ליצור שבר חדש… אבל בהמשך העצם חוזרת להיות באותו חוזק.. לפעמים יש צורך בדיקוק עצמות האף - במצב זה עשוי האף להיות רגיש יותר לטראומה גם תקופה ארוכה אחרי בניתוחי מחיצה באמת פעמים רבות מוציאים חלק מהסחוס הוצאה מוגזמת של הסחוס עשויה לפגוע ביציבות האף ולכן גם בצורה שלו ניתוחי אף חוזרים מורכבים הרבה יותר מניתוח אף ראשון - גם כי יש צלקת, וגם כי צריך להיזהר מאוד לא להגיע להסרת יתר שתפגע בחוזק המבנים באף

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית