הזרקת שומן בסנטר שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

31/03/2022 | 23:53 | מאת: מיה

האם ניתן להזריק שומן בסנטר שיש בו שתל סיליקון? (להוספת עוד קצת נפח) כמו כן, עד כמה שתל סיליקון יכול לגרום לנסיגת העצם ובכלל מה הסיבה שהשתל גורם לנסיגה? תודה!

שתלי סיליקון מונחים באיזור הסנטר כדי לשנות את מבנה הסנטר ולשנות את הפרופורציות בין הסנטר/ השפה והאף כך שיהיו הרמונים יותר. איזור הסנטר נוקשה והבלט שולט הוא כתוצאה ממבנה עצם הלסת התחתונה. משום כך, למרות שהזרקת שומן היא אפשרית לאיזור, היא לא מומלצת. הזרקת שומן לא תוכל לתת בלט מספק באיזור מאחר ושומן רך מדי. לעומת זאת הזרקה של חומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית סמיכה כן יכולים להשיג את האפקט הרצוי. שתל סיליקון מונח בין העצם לשרירים בסנטר. באיזור הסנטר יש שרירים חזקים שלוחצים כנגד שתל הסיליקון שבתורו לוחץ על העצם. כתוצאה מהלחץ יש נסיגה של עצם. לרוב הנסיגה היא מינימאלית ואינה מובילה לשינויים שבולטים החוצה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית