חבלה באף - תזוזת עצם/סחוס?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

03/03/2022 | 17:43 | מאת: אלה

שלום בני בן ה-19 קיבל מכה באף במהלך משחק כדורגל. המכה לא הייתה חזקה, ומלבד כאב קל בזמן המכה עצמה, שחלף מהר מאוד, הוא מרגיש מצויין. אין כאב כלל לא בלי מגע ולא עם מגע. הבעיה היא שהוא טוען שהצורה של האף התעוותה, ושהאף התעקם לו. אני חושבת שהעיוות הוא בגלל נפיחות קלה, ושטף דם מאוד מאוד עדין ובהיר שאולי נותן אשליה של עקמומיות בגלל משחקי צבע. האם סחוס אף או עצם יכולים לזוז ולשנות את צורת האף ממכה קלה כזו? ללא כאבים באזור בכלל ונפיחות קלה?

שבר באף מתבטא בדרכ בכאב משמעותי במגע אם אין כאב סיכוי נמוך שיש שבר בדיקת רופא יכולה לעזור בסיטואציה זו

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית