הסרת נקודות חן/שומות בגוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

01/01/2022 | 17:56 | מאת: שלי

שלום, אם אני נבדקת אצל רופא עור שבודק את השומות ואומר שהן תקינות (אם אני לא טועה הבנתי שהמכשיר לבדיקת תקינות שומות יעיל ב95 אחוזים) ואלך להסיר אותן באמצעות לייזר או גילוח אני מסתכנת כי רק בכריתה כירורגית שבה שולחים חלק מהשומה למעבדה לצורך קבלת ביופסיה ניתן באמת לדעת האם השומה סרטנית או לא? ומה אם לצורך העניין כן בצעתי הסרה באמצעות גילוח/לייזר והשומה כן הייתה תקינה ב100 אחוזים, האם בעתיד באזור הזה בו בוצעה ההסרה לא יהיה פוטנציאל לסרטן העור? תודה

הסרה חלקית של שומה יכולה ליצור 2 בעיות 1. אם היה בכל זאת משהו לא תקין בשומה - ללא לקיחת ביופסיה - הדבר יתפספס. הסיכוי לכך נמוך מאוד, אבל קיים! 2. נקודת חן שהוסרה חלקית , יש סיכוי גבוה שהפיגמנט יחזור, והוא גם יכול לחזור בצורה מוזרה - דבר שיפריע לאבחון נקודת החן בהמשך אם היא תקינה או לא הסרה חלקית של נקודת חן אמנם לא מעלה את הסיכון לסרטן במקום, אך גם לא מפחיתה את הסיכון, ועשויה להקשות על הגילוי של סרטן עור אם אכן יתפתח באותו מקום

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית