עד כמה משמעותי עניין המדפסות תלת מימד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

09/09/2021 | 07:50 | מאת: מדפסות תלת מימד ושחזור עור

מה זה אומר שאפשר לייצר עור במדפסות תלת מימד?,האם אםשר להשתמש במדפסת תלת מימד לשחזור פנים לאחר כוויות?ועוד?איך מדפסת תלת מימד עובדת בתחום הפלסטיקה?אודה על תשובתך

קיימות כיום מדפסות מתקדמות במיוחד שמשתמשות בטכנולוגיה של הדפסת תלת מימד כדי ליצור מבנים מחומרים אורגנים ומתאים שונים. הטכנולוגיה עדין בחיתוליה ובעיקר במחקר היום אין שימוש במדפסות אלה לטיפול שאינו במסגרת מחקר עקרונית יש צורות שונות לגידול תאי עור ויצירת שתלי עור שגודלו במעבדה או הודפסו כדי להחליף לקיחת שתל עור מהמטופל ובכך ליצור פצעי שפשוף גדולים על עורו האיכות של שתלי עור מהונדסים איננה טובה יותר משתלי עור רגילים ולפעמים אפילו פחות טובה. אבל אולי בעתיד עם התפתחות המחקר והטכנולוגיה תהיה קפיצת דרך בנושא

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית