ציפורן בוהן ניזוקה ולא גודלת, האם יש דרך לשקם או להחליף?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

28/08/2021 | 15:29 | מאת: רוני

עקב פרוצדורה רפואית כושלת והסרת חלק מהציפורן, היא אינה גודלת ברצועה באמצע מהשורש ועד הקצה. האם יש דרך לשקם את הציפורן או לחילופין להחליפה בשתל מלאכותי? תודה

נשמע שהמטריקס של הציפורן נפגע המטריקס הוא האיזור בבסיס הציפורן בו מתחילה הצמיחה של הציפורן - אם יש פגיעה במטריקס הציפורן תצמח מעוותת ניתן לנסות לתקן את המטריקס בניתוח ( מוציאים את הציפורן, חותכים את האיזור הפגוע במטריקס ותופרים את המטריקס מחדש) הניתוח יכול לשפר ולפעמים לתקן לחלוטין את העיוות כתלות בחומרת הפציעה המקורית הניתוח נעשה דרך כירורג כף יד ( פלסטיקאי או אורתופד)

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית