ציסטה חוזרת בגב עליון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

09/06/2021 | 17:50 | מאת: יוסי

לפני 4 שנים הוציאו לי ציסטה בגב עליון. בחודש האחרון הציסטה חזרה מס' מילימטרים מתחת לצלקת. היא הופרשה לי (מתוך פצע) ונעלמה לכשבוע שבועיים ושוב חזרה. נאמר לי שצריך להוציא אותה שוב פעם בניתוח אבל שניתן לחתוך את הצלקת ולהיכנס דרכה. האם זה בטוח? האם יש סכנה כלשהי מלחתוך את הצלקת פעם נוספת? האם הליך זה כואב יותר מאשר חתך רגיל" נקי"? ממה הציסטות הללו צצות לי? זה כבר 3 4 בשנים האחרונות. אציין שמזה כחודש נוצרה לי ציסטה בגרון - אנטיביוטיקה שקיבלתי הורידה אותה אך עדיין נשארה" גולה". חושדים בבלוטת רוק. מה זה אומר? מה ההבדל בין ציסטה רגילה לבלוטת רוק? כמה זה מסוכן?

ציסטה בעור היא מהצטברות השומנים שמופרשים לעור, מתחת לעור. בדרכ בגלל פתח בעור שנסתם ( קומודון) הוצאת ציסטה דרך צלקת קיימת לא יותר מסוכנת ולא יותר כואבת

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית