חיסון קורונה וביו אלקמיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

24/01/2021 | 17:30 | מאת: פרידה

לפני שנים עשיתי הזרקות בביו אלקמיד בקמטי הצחוק מצידי האף..אחכ כשרציתי לעשות חומצה היאלורונית היתה ריאקציה וכל הפנים התנפחות ומיד לאחר יום נשאב החומר.מאז אינני עושה הזרקות בפנים ועדיין מתגבשים גושים קטנים של הביו אלקמיד ואני הולכת תמיד לשאוב. אני חוששת לעשות את חיסון הקורונה שכן הבנתי שזה חלבון שנכנס לתאי הגוף וגם יש בו פוליאליתן..האם במצב כזה ניתן לעשות את החיסון?

כמו חיסונים אחרים, תואר גם סביב החיסונים לקורונה, אירועים של דלקת באיזורי הזרקת חומרי מילוי בפנים. ספציפית זה נמצא בשכיחות גבוהה יותר עם חיסון המודרנה מאשר החיסון של פייזר - ובכל מקרה מדובר בתגובה נדירה מאוד. אני אישית הייתי ממליץ שכן להתחסן, ובמקרה ויש הופעה של נפיחות בפנים בשבועיים אחרי החיסון יש לפנות לטיפול בסטרואידים לטיפול בבצקת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית