שאלה על הקשר בין שאיבת שומן לשרירים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

21/01/2021 | 13:46 | מאת: אביב

האם ניתוח שאיבת שומן בחלק התחתון של הפנים [מהפימה עד הלחיים , בערך עד לגובה אמצע החניכיים], יכול לגרום לנזק לשריר או אובדן תחושה באיזור ששאבו? אני שואל, בגלל שלפני 15-20 שנה עשיתי ניתוח זה, ועם השנים לאחר מכן , לאט לאט התחלתי להבחין שהחיוך שלי התעקם באחד הצדדים. כלומר שאחד מצדדי השפתיים לא נמתח למעלה כמעט, דבר שלא היה לי לפני כן. כשאני מחייך ''בצורה מאולצת'', שני צידי השפתיים נמתחים למעלה. אבל כשאני למשל מחייך ''מהבטן'' [משהו שמצחיק אותך ומעורר בך חיוך אוטומטי], אז אחד הצדדים כאמור של השפתיים נמתח למעלה, והשני לא. תודה

נזק עצבי יכול להיגרם בצורה מיידית מניתוח של מתיחת צוואר / שאיבת שומן... נזק שמופיע שנים אחרי לא אמור להיות קשור לניתוח אתה כן מתאר משהו שיכול להתאים לחולשה חלקית של עצב הפנים או למרכיב של ספסטיות מוזמן לבוא לבדיקה במרפאת עצב פנים בכירורגיה פלסטית באיכילוב

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית