מקרוגלוסיה.הגדלתצ חצי לשון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

24/12/2020 | 22:45 | מאת: שוש

נכדתי בת שנתיים ושלושה חודשים נולדה עם תסמונת בקוית וידמן. עם חצי לשון גדולה.היינו במעקב בתהש במרפאה ההמטולוגית אך לא הופנינו למעקב וטיפול בלשון הגדולה.מתוך הבלוג של ההורים הבנו שכדאי לעשות זאת הגענו לבדיקה של רופא כירורג פה ולסת וגם כירורג פלסטי והתפלאנו לשמוע כי אם הילדה היתה מגיעה בגיל צעיר יותר היו מנתחים ואילו בגילה הנוכחי יעדיפו לשלוח אותה לטיפול אצל קלינאית תקשורת. משיחה עם אמהות שהלשון של ילדן היתה בגודל דומה הסתבר שעברו ניתוח.השאילה האםם בזאת אנו לא עלולים לגרום לשינוייםבמבנה הלסת ומפרקי הTMJ

ממליץ להתייעץ עם כירורג פלסטי עם התמחות על של פלסטיקה ילדים - ניתן לענות על השאלה רק אחרי בדיקה מסודרת - מימדי הלשון יכולים להשפיע מאוד על ההחלטה ואין תשובה שמתאימה לכל הילדים

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית