תפרים נמסים לאחר ביופסית נגע עורי בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

10/12/2020 | 20:47 | מאת: עידו

שלום אבא שלי עבר ביופסיה של נגע עורי קטן כל כמה מילימטרים. התוצאה הייתה cherry hemangioma שהוצאה בשלמותה. שמו לו תפרים נמסים, אך אמרו שאפשר אחרי שבועיים להוציא אותם גם לפני שימסו. 1) לא הוצאנו את התפרים בשל הרצון שלו לחשוף אותו עוד בזמן הקורונה בפרט בתקווה שנחוסן בקרוב. האם זה בסדר? לא אמרו לנו שזה דחוף 2) היום הופיע גלד שחור על הפצע(חודש לאחר הביופסיה) . אתמול היה תקין ולא היה שם. הרופא אומר שזה כנראה תגובה לתפרים ולא חזרה, ושבכל מקרה תוצאת הביופסיה הייתה תקינה (שפירה). האם הוא צודק? 3) האם לאור הגלד עדיין ניתן להוציא את התפרים או שחייבים לחכות לנשירת הגלד? האם יש דחיפות? לא נראה דימום ולא חם למגע תודה מראש

עקרונית עדיף לענות אם אפשר להוציא תפרים רק אחרי בדיקה פיזית ע״י רופא גלד יבש של דם נתפס הרבה פעמים על תפרים נספגים חיצוניים ואין בכך כדי להפריע לריפוי או להחלטה אם להוציא את התפרים

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית