ביופילם ושאר חששות פליז תעזור לי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

13/11/2020 | 14:38 | מאת: שירן

היי דוקטור יקר! שאלתי שאלה בפורום ומשום מה אין תגובה אשמח אם תשיב דוקטור מדהים ויקר אשמח להמשך עזרתך המבורכת! ובכן, היו לי שתלים בחספוס סילטקס למשך חצי שנה, מתחת לשריר. הוצאתי אותם עקב קופסית דרגה 2 וקצת נוזל שהיה בה. הקופסיות נשארו בפנים בשלמותם. האם עדיין יש אופציה שביופילם יהיה על הקופסית? הרי בכל שתלים יש ביופילם, לא? חס וחלילה זה לא יכול לגרום ללימפומה? יש בכלל סיכוי לביופילם על הקופסית אפילו שאין שתלים? כי קראתי שאפשר להפטר מביופילם רק כשכורתים את הקופסית.

הי שירן ביופילם הוא מונח שמתאר חיידקים שיצרו סביבם מעטפת הגנה ועיגון לגופים זרים ולמשטחים יש ביופילם בחלל הפה שלנו - על הלשון/ על השיניים והחניכיים - וזה לא בהכרח אומר שבם עושים נזק גם כשמכניסים גוף זר לגוף כמו שתל בהחלפת מפרק או בשתל סיליקון בהגדלת שדיים קיים סיכון שחיידקים יגיעו למעטפת השתל וייצרו שם ביופילם - כך שאכן בקופסית ( שהיא תגובה טבעית של הגוף להכנסת גוף זר) סביב שתלים יהיה ביופילם לפעמים ביופילם יכול לגרום לזיהום, חושבים שלעיתים ביופילם יוביל להתכווצות קופסית ואפילו יש כאלה שחושבים שיש קשר בין ביופילם של חיידקים מסויימים לבין לימפומה שמקושרת לשתלים ( שהיא דבר מאוד מאוד מאוד נדיר!) אבל אין לכך הוכחות ברורות וזה בשלב זה רק תאוריה חשוב להגיד שגם בנשים שתאורטית מוציאים את כל הקופסית יכול להיות ביופילם במקום אחר בגוף אני אישית חושב שכל עוד אין עדות לבעיה בקופסית סביב שתלים - כלומר אם היא מעובה או מסויידת או אם יש סרומה - אין סיבה רפואית להסיר את הקופסית ואני לא הייתי חושש מהשארת הקופסית בגוף שלי... כשם שאני לא חושש מהחיידקים שבפה ובלוע שלי ( ולא הייתי עוקר שיניים רק כדי להימנע מעששת) במקרה הנדיר שיש בעיה בקופסית - אז מומלץ לעשות ניתוח ולהוציא אותה

17/11/2020 | 11:16 | מאת: שירן

היה לי קצת נוזל והמנתח אמר שזה תקין אוי ואבוי

קצת נוזלים זה דבר תקין שיהיה אין לך מה לחשוש אלא אם יהיה לך נפיחות והצטברות נוזלים חדשה ( השד יתנפח בצורה ברורה)

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית