הוצאת שתלים ללא קופסית- סיכון עתידי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

01/11/2020 | 16:35 | מאת: שירן

היי... אני בחרדה ואשמח לחוות דעתך המקצועית. היו לי שתלים בחספוס עדין מתחת לשריר. הוצאתי אותם אחרי פחות משנה. היו לי קופסיות דרגה 1 ו2 והמנתח שלי לא הוציא אותם. מה הסכנות שעלולות להיות? הוא ציין שאיפה שהייתה התכווצות היה קצת נוזל וזה נורמלי. אני חוששת מדלקות ומלימפומה. ומה בדיוק קורה עם הקופסיות? הן פשוט נשארות שם או שהן נספגות ונעלמות? מה עליי לעשות?

הי שירן אני מבין לגמרי את החששות שלך ומקווה שבתגובה הזו אוכל להקל על הדאגות שלך נתחיל קודם כל בסיבה לדאגות שלך: הלימפומה המקושרת לשתלים לשדיים - בשנים האחרונות התגלה קשר נדיר מאוד בין שתלי סיליקון ללימפומה - הדבר כל כך נדיר שעד כה השתילו יותר מ20 מליון שתלי סיליקון בעולם ועד כה נמצאו פחות מ1000 נשים שסבלו מהלימפומה שקשורה לשתלים הלימפומה קשורה יותר לשתלים עם חספוס גס מאשר חספוס קל או שתלים לא מחוספסים היום ההמלצה היא שגם לנשים שעברו שחזור או הגדלה עם שתלים עם חספוס גס אין חובה להוציא אותם כי יש יותר סיכוי שאשה שתעבור הוצאת שתלים תסבול מסיבוך מהניתוח ( שהינו דבר נדיר) מאשר שתפתח לימפומה ( כי זה אפילו נדיר הרבה יותר).... ועדין אני לגמרי יכול להבין את החשש והרצון לבחור בהוצאת שתלים כדי למנוע את הדאגה שמשהו יתפתח בעתיד ההמלצה היום לעומת זאת שבכל אישה שיש הופעה של נפיחות חדשה בשד להיבדק ואם יש נוזל סביב השתל כדאי לקחת דגימה מהנוזל ולעבור הדמיה כדי לשלול חס וחלילה התפתחות של לימפומה. (ולשאלתך זה מאוד נורמאלי שיהיה קצת נוזל סביב השתל בשד מוגדל - זה הופך ללא נורמאלי רק כאשר השד מתנפח או שכמות הנוזל גדלה..) מבחינת הקפסולה שסביב - זו תגובה טבעית של הגוף לגוף זר - אחרי שהשתלים יוצאים הקפסולה מתעדנת - במקרים ובהם מראש היתה קפסולה עבה מאוד היא לא תעלם והיא אפילו יכולה לעוות את השד אם לא מטפלים בה בניתוח ההוצאה של השתלים. ובמקרים שהקפסולה עדינה כמעט ולא נשאר ממנה אחרי שהשתלים הוסרו.

05/11/2020 | 09:43 | מאת: שירן

תבורך!!!!! המון תודה!!! אתה מדהים!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית