חתך במצח ילד בן 4 הדבקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

08/09/2020 | 22:11 | מאת: נועם

שלום. בני בן ה 4 נחבל ונחתך במצח חתך ללא דימום כמעט ברוחב 1.5-2 ס״מ הרופא במוקד חירום טען שעדיף להדביק ויש סיכוי לצלקת יותר קטנה. אני הסכמתי אבל בחששות גדולות שתישאר צלקת. אני אוכל את עצמי ולא יודע אם החלטתי נכון או שהיה עדיף לתפור. מה הטיפול המומלץ לאחר מספר הימים ללא הרטבה ולאחר שהפלסטר יורד? כיצד אוכל למזער את הצלקת? תודה

הי נועם בדרכ בחתך קטן במצח אין הבדל בין דבק לתפרים בתוצאת הצלקת חשוב להקפיד שהאיזור לא יקבל מכה בחודש הראשון, כי הצלקת עשויה להיפתח (לוקח כ6 שבועות עד שהצלקת הופעת להיות חזקה) בנוסף להמנע מחשיפת הצלקת לשמש ל6 חודשים (או לפחות למרוח קרם הגנה באדיקות( ניתן גם ברגע שהפצע החלים למרוח ג׳ל סיליקון על הצלקת למספר חודשים אבל בסופו של דבר אופי ההחלמה תלוי מאוד באופי ההצטלקות של כל אחד אל תאכל את עצמך, בסופו של דבר צלקת קטנה לא תיקח מהיופי של הילד שלך

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית