כוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

23/08/2020 | 13:15 | מאת: מאור

שלום. לפני חצי שנה נכוויתי ממים רותחים באזור הבטן. נשאר לי כתם גדול בצורת מלבן, בפנים בצבע לבן ורוד ומסביב שטח עבה של פיגמנטציה בצבע חום כהה (העור שלי חום בהיר). זה מאוד מפריע לי ולא עובר. ניסיתי למשך שבועיים קלוקוט אבל זה לא עזר. עכשיו מנסה אזומד. האם אזומד בכלל יעיל להעלמת הכתם? כמה זמן אחרי ששמים אפשר לדעת אם זה עוזר או לא? האם טיפולים כמו לייזר או קילוף יעילים במקרה כזה? מה העלות שלהם?

הי מאור ניתן לעשות כמה דברים כדי לשפר את מראה הכוויה הדבר הראשון - זה לשמור על לחות של העור ולהמנע מחשיפת האיזור לשמש בנוסף יריעות סיליקון או ג'ל סיליקון עשויים לעזור אך יש צורך בטיפול ממושך בדרכ של 3 חודשים כדי לראות שינוי טיפולים שונים לגוון העור מוצעים לצלקות - החל מפילינג דרך טיפולי לייזר או IPL - טיפולים אלה הם בדרכ סביב מספר אלפי שקלים. עלות הטיפול תלויה בשטח האיזור שיטופל ובשיטה בה משתמשים לטיפול - כדי לראות אם בכלל הצלקת מתאימה כבר לטיפול יש לפנות לבדיקה מסודרת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית