מותר לעבוד?

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

21/03/2011 | 18:26 | מאת: ארנון

אני עובר כעת טיפולי כימוטרפיה. הגשתי בקשה לקביעת נכות מהביטוח הלאומי. האם לאחר שאקבל את הקיצבה מביטוח לאומי אוכל לעבוד חלקית?

23/03/2011 | 14:55 | מאת: לירון וקנין

ארנון שלום רב, ניתן לעבוד ולקבל קצבת נכות כללית. חשוב לעדכן את ביטוח לאומי על ההכנסות על מנת שיבדקו אם יש צורך בקיזוז מהקצבה. גובה ההכנסות שניתן להשתכר מהן ללא קיזוז תלוי באחוזי הנכות הרפואית ואי הכושר שיקבעו לך(כנראה 100% בשניהם לתקופה זמנית). לרשותך באתר של ביטוח לאומי מחשבון לפי חוק לרון בו תוכל לחשב את זכויותיך לאחר שתקבל תשובה רשמית ויהיו בידיך הנתונים. יחד עם זאת, תגיש בקשה לגמלה לשירותים מיוחדים שיכולה להיות משולמת לתקופת הטיפולים בלבד. החלמה מהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות