זכויות רפואיות

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

11/03/2011 | 10:31 | מאת: מיקי

בכניסה למקום העבודה שלי מעדתי ונפלתי, אמבולנס פינה אותי לבית החולים וצילום הראה ששברתי את הזרוע. מועד ההחלמה המשוער הוא שלושה חודשים עד חצי שנה, מהם זכויותי? תודה.

מיקי שלום רב, עליך להגיש תביעת נפגע עבודה לביטוח הלאומי. התביעה מתנהלת בשני שלבים, כאשר המוסד יכיר בתאונתך כתאונת עבודה ישולמו לך ימי המחלה הרצופים שבהם נעדרת מעבודה עד מקסימום 91 יום ובכפוף לאישור מרופא. כפי שציינת תקופת ההחלמה עתידה להיות ארוכה מימים אלו לכן בשלב השני, עליך להגיש טופס בקשה לקביעת אחוזי נכות לנפגע עבודה. על מנת שתזומן לוועדה רפואית שתקבע את זכאותך לתקופה העולה על 91 הימים הראשונים והאם נותרה נכות לצמיתות. אני ממליצה לבדוק אם יש ברשותך ביטוח תאונות אישיות/נכות מתאונה בחברות הביטוח. החלמה מהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות