קופת חולים מכבי=אכזבה קשה. ההבטחה בפרסום איננה מקו

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

17/03/2012 | 20:24 | מאת: יעל ד.

לרופא המשפחה אין שום דעה על הכאבים והסימטומים שיש לי מזה כ-3 חודשים. הוא נותן הפניות לרופאים מומחים, שאני כאישה לבד וסובלת צריכה לבחור, להתנייד בקושי רב בין הרופאים לבין מוקדי הרפואה (מכבי השלום ובי"ח אסותא, מוקד רפואה דחופה או חדר מיון) תוך הסתייעות בחברה פנויה באקראי. אין תשובות חד משמעיות. אין אישור לבירור נוף בMRI. הרושם הוא שרופאי הקופה וחדר המיון חוששים מאוד מהמלצות לללביצע הדיקות. ממליצים על תרופות שאינן בסל בתשלום מלא של המבוטח. אין שרות ח"ד שניה של רופא בכיר במימון הקופה, ואני צריכה לפנות ישירות ליעוץ תוך תשלום אלפי שקלים כשתקרת ההחזר הינה 600ש"ח בלבד,ואפילו אינני יודעת לאיזה מומחה(תחום התמחות) לפנות ו ע ו ד :מאחר שהיעוץ הינו של מומחה רפואי חיצוני, הקופה יכולה להתנער מאחריותה במקרה שחוות דעתי שגויה. מכבי ממש מכה בי

21/03/2012 | 18:01 | מאת: תמר דים

יעל שלום, פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה.

30/03/2012 | 09:42 | מאת: יש עוד מתלוננים

אם את מקבלת הבטחת הכנסה מביטוח לאומי מגיע לך הנחה מאד גבוהה עבור תרופות יקרות כי יש תקרה לתשלום ובקשר למרכז השלום של מכבי, זה לא "שלום" זה ."מלחמה" להגיע לשם הרבה מתלוננים על המיקום שבו הוא נבנה. עקב מצבך תבקשי טופס 17 לבדיקות בבית חולים הקרוב אלייך לפעמים מכבי מתחשבים ונותנים. אכן הרבה מתלוננים על כך שכל הבדיקות מרוכזות במכבי השלום במקום שאין אליו תחבורה וצריך ללכת ממרכז עזריאלי ברגל או לקחת מונית ואם יש רכב פרטי החניה עולה הרבה מאד כסף . הבעיה זה שמדובר באנשים נכים ובעלי אמצעים מוגבלים כל השאר עושים בחוכמה ביטוחים פרטיים בחברות ביטוח שיש להם הסכם ישיר עם הלקוח ולא באמצעות הקופות חולים ויכולים לבחור ולקבל בדיקות ורופאים שלא ניתנים בקופות החולים. מכבי השלום נראה כמו שוק כשמרכז אליו אנשים מכל קצוות הארץ. והרבה אנשים דוחים בדיקות או מוותרים על הבדיקה בגלל הטרטור. לכן לקוחות רבים עברו לכללית או לקופה אחרת . שם מקבלים בדיקות במרכזים קרובים לבית.

04/04/2012 | 12:48 | מאת: עמית

יש במכבי ,חבורה "סןדית" ששולטת בקופה כבר שנים רבות,מכבי לכאורה שייכת לחברי הקופה,אך החבורה דואגת שהתנאים להצבעה יהיו לא נוחים ,בכדי שה"חברים"לא יגיעו להצביע,העובדים מצביעים לפי רשימות ש"החבורה הכינה להם וכן קבלני קולות בגון רבנים המביאים מאות מצביעים,לכן יש כאלה מקורבים שדרכם לרפואה מיטבית קלה ויש כמוך (הרוב)שברגע האמת הקופה נעלמת, הפיתרון,לא פשוט,לפי תאורך ,כל קשייך אינם באחריות מכבי, בקשי מ"סיוע משפטי"עורך דין חינם ותבדקי איתו היכן אפשר ללחוץ על הקופה,יש בסניף עובדת סוציאלית כנסי להפגש עימה,

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות