זכויות עצמאי בביטוח לאומי עקב מחלה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

08/03/2011 | 19:12 | מאת: מירה

עצמאי, ללא ביטוחים פרטיים, חלה בסרטן. יעבור ניתוח וטיפולים בחודשים הקרובים ולא יוכל לעבוד, ולא תהיה לו כל הכנסה בתקופה זו. מה זכויותיו בביטוח לאומי? האם יקבל גימלה כלשהי? האם יש תקופת המתנה? מה עליו לעשות ולמי לפנות?

מירה שלום רב, עליו להגיש תביעה לקצבת נכות כללית בביטוח הלאומי. את הטפסים ניתן להשיג בסניף הקרוב לביתכם או להדפיס מהאתר של ביטוח לאומי באינטנט. גמלה זאת תשולם לו לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים מהעת שיצא לחופשת מחלה. לא פירטת את סוג הטיפולים. במידה ואלו טיפולים כימותרפיים אני ממליצה להגיש תביעה לגמלת שרותים מיוחדים. החלמה מהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות