וועדה רפואית ביטוח לאומי לנכות מלאה לפנסיונר

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

06/02/2012 | 09:30 | מאת: מנחם זילברמן

האם בכלל הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי מתייחסת ויכולה לקבוע נכות מלאה לפנסיונר או שזה לא רלוונטי כי קביעת נכות מלאה בביטוח לאומי זה רק עד גיל פרישה. תודה על תשובתכם.

מנחם שלום, ביטוח לאומי קובע זכאות לקצבת נכות כללית כל עוד אדם לפני גיל 67, בין אם הוא פנסיונר או לא, כל עומד בשאר הקריטריונים של קצבה זו.

09/02/2012 | 14:10 | מאת: מנחם זילברמן

האם וועדה רפואית בכלל מתעסקת עם פנסיונר בנכות מלאה מעל גיל 67 שמבקש שחרור מתשלומי מס על הפנסיה שלו בלי קשר לקצבת נכות כללית. מס הכנסה דורש אישור מביטוח לאומי על נכות מלאה וכדי להשיג אישור צריך וועדה רפואית. האם ידוע לך פנסיונרים שקבלו שחרור ממס על פנסיה אחרי וועדה רפואית של הביטוח הלאומי. ברצוני לדעת האם לשלם 600 שקלים לביטוח לאומי לוועדה רפואית או שהם יקחו את הכסף ויאמרו לי שבגלל היותי פנסיונר הוועדה לא תבדוק את מצבי. תודה רבה על תשובתך המהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות