חוק מחלת ילד (עם מוגבלות)

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

20/12/2011 | 19:23 | מאת: סקוביבון

שלום, אני מבקשת לברר לגבי מחלת ילד.. כאשר מדובר על ילד חריג.. כשיש תסמונת נדירה או PDD או ADHD או ניתוח של ילד / ישיבה על כסא גלגלים כתוצאה משבר מסוים החוק מדבר על "עובד שהוא הורה של אדם עם מוגבלות, ועבד שנה לפחות אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, זכאי לזקוף עד 15 ימים בשנה של היעדרות על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו או על חשבון ימי החופשה המגיעים לו, לפי בחירת העובד, לצורך מתן סיוע אישי שמחייב היעדרות כאמור, לאדם עם המוגבלות; ואם התקיים בו אחד מאלה זכאי העובד לזקוף בשנה עד 15 ימים נוספים של היעדרות כאמור, ובלבד שלא היה אדם אחר שניצל את זכותו לזקיפת ימים נוספים לצורך מתן סיוע אישי לאותו אדם עם מוגבלות: כאשר אדם עם מוגבלות" לפי סעיף 5 בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מדבר על - אדם עם לקות פיסית, נפשית או שכלית לרבות קוגניטיבית, קבועה או זמנית, אשר בשלה מוגבל תפקודו באופן מהותי בתחום אחד או יותר מתחומי החיים העיקריים; למיטב הבנתי יש פה מקום לפרשנות רחבה. מי קובע מתי זו מוגבלות? הורה לילד עם תסמונת מסויימת שנדרש למעקבים וביקורים רבים בבית חולים או ילד עם PDD (זו לקות משמעותית) או ניתוח שילד עובר או שבירת עצם בגוף שמחייב אותו לכסא גלגלים (זו לקות פיזית מהותית..) מי מחליט? אודה להתיחסותכם

סקוביבון שלום רב, הפורום עוסק בשאלות רפואיות ואוכל לענות לך על שאלות בנושא גמלת ילד נכה בביטוח לאומי והקריטריונים לפיהם נקבעת זכאות לגמלה. בכל נושא אחר כדאי שתפני לייעוץ משפטי. כל טוב.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות