ערעור על החלטת ועדה רפואית של הביטוח הלאומי

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

06/12/2011 | 08:52 | מאת: ר.מ.

אני עצמאית, לאחר תאונת עבודה. הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי קבעה לי נכות זמנית בדרגת נכות של 50% עד אפריל 2012, אינני מקבלת החלטה זו, משום שחלק מרגלי משותקת ואני מוגבלת גם בעבודתי וגם בחיי יום יום. נאמר לי שאוכל לערור עד 60 יום. האם הערעור צריך להיעשות בהצהרה שלי או עלי להיעזר ביעוץ משפטי. בהחלטה נאמר שעלי להגיש ערר מנומק למחלקת נפגעי עבודה בסניף מגורי. בנוסף, אילו הטבות מגיעות לי?

ר.מ שלום, לאור תיאורך כי את מוגבלת בעבודתך ונקבעה לך נכות זמנית כדאי שתבדקי אפשרות להגיש בנוסף בקשה להכרה כ"נכה נזקק", במידה ולא שבת לעבודה ואין גורם אחר המפצה אותך בגין הפגיעה בהכנסות יתכן ותהיי זכאית להגדלת הפיצוי כאילו נקבעה לך דרגת נכות רפואית בשיעור 100%. לשאלתך לגבי החלטת הוועדה הרפואית רצוי לקבל חוות דעת רפואית מרופא מומחה שיחווה את דעתו לגבי דרגת הנכות התואמת את מצבך. בכל מקרה של ספק לגבי הערעור מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. בריאות שלמה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות