תו נכה משרד התחבורה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

06/03/2011 | 15:42 | מאת: זאב סלנט

נפגעתי בשתי הרגליים בשלוש תאונות שונות. הביטוח הלאומי הכיר בנכותי וקבע לי נכות 10% בעקבות התאונה הראשונה. 20% בעקבות התאונה השניה. ו20% בעקבות התאונה השלישית. פנייתי למשרד התחבורה לקבלת תג נכה נענתה בשלילה למרות מסמכי ביטוח לאומי ומכתב מרופא המשפחה ומאורטופד אותם צרפתי. מה עלי לעשות ? האם יש לכם עו"ד המתמחה בנושא ? בתודה זאב סלנט

זאב שלום על מנת להגיש בקשה לתו נכה יש צורך בפרוטוקול רפואי עם נכות מעל 60%. אנו חברה רפואית ולא מספקים ייעוץ משפטי. בריאות שלמה תמר

02/07/2011 | 00:42 | מאת: מזל

אבקש לדעת מה ניתן לעשות נגד משרד התחבורה כי לאחר ערעור דחו את בקשתי למתן תו נכה. אני עומד בקרטוריונים ובדרישות של משרד התחבורה למתן תו נכה. ברצוני לציין שגם בבקשה הראשונה וגם בערער דחו את בקשתי. לא צויין סיבת הדחיה, ( נרשם כך- אין במסמכים המצורפים ששלחתה כדי להעיד שתנועתך בדרכים ללא רכב עלולה לערער את מצב בריאותך ), לא הוזמנתי לועדה רפואית, אין חתימת רופא על מסמך הדחיה ואין פרוטוקול, יש לי הרושם שכל הניירת הרפואית לא היגיע כלל לרופאי משרד התחבורה. ברצוני לציין שיש לי 100% נכות לצמיתות אי כושר רפואית מביטוח לאומי וכמובן שצרפתי מס ' מסמכים רפואיים מרופאים מקצועיים הממליצים על מתן תו נכה עקב מצבי הרפואי והמוטורי. ברצוני לציין שאני לא מוכן לוותר ולהלחם במשרד התחבורה כדי לממש את זכויותיי כי משרד התחבורה מתעלם מהקרטוריון שהוא עצמו קבע. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לממש את זכותי מול משרד התחבורה ובאילו דרכים ניתן לחייב את משרד התחבורה להתחשב במצבי הרפואי והמוטורי.

10/07/2011 | 02:47 | מאת: איציק

גם אני באותו המצב, ואפילו אבסורד גדול יותר בעבר אושר לי תו נכה אך לאחר שנה כשאף הייתה החמרה במצבי לא חודש התו. במידה ותגלה כיצד ניתן לתבוע אותם אשמח להתעדכן.

07/01/2012 | 10:53 | מאת: אני גם יש לי נכות בירכיים שלושים 35

אירגון הנכים צריך ליזום הפגנה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות