מס הכנסה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

06/09/2011 | 19:49 | מאת: רינה

בזמנו שאלתי ונעניתי על ידכם שבמס הכנסה לוקחים בחישוב הנכות גם סעיפים שנקבעו עבורם נכות אך נופו לצורך נכות כללית. להפתעתי, כשהגעתי למס הכנסה הפקידה מסרה לי שהם מסתמכים רק על הנכות הרפואית הסופית המשוקללת ולא לוקחים בחישוב את האחוזים המנופים. למי אני יכולה עוד לפנות בענין?

רינה שלום רב, כאשר את מציגה בפני מס הכנסה אחוזי נכות רפואיים שנקבעו לצורך נכות כללית הם אכן אינם חייבים להתייחס לסעיפים המנופים. אולם, אם תיגשי שוב בנפרד לוועדה רפואית של ביטוח לאומי לצורך מס הכנסה. כלומר, וועדה בתשלום השובר. ילקחו בחשבון גם הנכויות שמנופות לפי הקריטריונים של נכות כללית. בהצלחה!

08/09/2011 | 18:51 | מאת: רינה

תודה על תשובתך, זה גם מה שהיציעה הפקידה במס הכנסה,והפקידה בביטוח לאומי אמרה שזה לא הגיוני כי גם המנופים הםם ליקויים.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות