ביטוח אבדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

28/08/2011 | 20:53 | מאת: מיכאל

ביתי לוקה בתסמונת גנטית מסויימת והיא מוגדרת כנכה. היא מועסקת במשרד עורכי דין, המפריש לעובדיו עפ"י החוק לביטוח מנהלים. חברת הבחטוח, לאחר קבלת הצהרת הבריאות של ביתי, סירבה לבטחה בביטוח אבדן כושר עבודה ושאלתי היא האם הדבר חוקי ואין בו משום קיפוח זכויות. במידה והתשובה חיובית אודה באם תנחו אותי כיצד לפעול בעיניין. תודה

מיכאל שלום רב, חברות הביטוח לא מחוייבות לבטח כל אדם. כמובן שכאשר אדם סובל מבעיה רפואית הסיכון שיתבע מתישהו את הפוליסה גדול מזה של אדם בריא. ישנן חברות ביטוח שיסכימו לבטח דווקא דרך מקום העובדה, אלו ביטוחים קולקטיביים. כלומר, לחברת הביטוח משתלם לבטח את אותו אדם ולא רק בכדי שהחברה (שהיא גוף גדול) תמשיך לבטח דרכם את שאר העובדים. אני ממליצה לכם לבדוק עם גורמים במקום העבודה אם ניתן להתערב בנושא או לחילופין לבקש לבטח אותה בקרן פנסיה.בקרנות הפנסיה קיימת אפשרות לפיה היא לא תהיה מבוטחת על הבעיה הספציפית למספר שנים ראשונות אך לאחר מכן במידה ותוכיח כושר עבודה תבוטח גם עליהן. בהצלחה!

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות