זכויות קיצבה מביטוח לאומי.

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

26/08/2011 | 03:07 | מאת: היי

שלום וברכה! אני בת 53 לפני כשש שנים יצאתי לפנסיה רפואית וכיום אני מקבלת קיצבה ביטוח לאומי (נכות כללית) כולל שירותים מיוחדים 50%. נוסף על כך אני מקבלת פנסיה רפואית בסך 1000 ש"ח. האם כל הנתונים הנ"ל מונעים ממני לצאת למקומות בילוי? אחדד את השאלה- ישנם ימים מאוד קשים בהם מצבי הרפואי קשה ואינני יכולה לקום מהמיטה אך ישנם ימים טובים בהם אני יכולה ללנוע ולצאת לרחוב. האם ביטוח לאומי מצפה ממני להיות מוגבלת? כלומר האם זה שאני יוצת למתנ""ס יכול להוות איום על הקיצבאות שלי? תודה

שלום לך, הנך מקבל קצבת נכות כי ביטוח לאומי התרשם שאיבדת את יכולתך לעבוד. גמלה לשרותים מיוחדים את מקבלת כי התרשמו שאת זקוקה לעזרה בפעולות הבסיסיות כגון:רחצה, הלבשה, הליכה ועוד. אינני מוצאת דבר פסול בלצאת לבילוי או לכל פעילות אחרת שמתאפשרת לך עם מגבלותייך. במידה והמצב הרפואי שבגינו קבלת את הקצבאות לא השתנה אין סיבה לבטל לך את הקצבאות. כל טוב.

29/08/2011 | 14:28 | מאת: שואלת

שלום! בהמשך לשאלותיי.. אשמח לדעת האם העובדה שלאחר הוועדה הרפואית השתמשתי מספר פעמים במקל לצורך סיוע בהליכה. (בוועדה לא התייצבתי עם תומך הליכה.) האם לאחר שמצבי מאפשר לי ללכת ללא המקל הדבר מהווה סיבה לביטול זכאותי?? דבר נוסף- מבחינת מצבי הכלכלי. עבדתי במהלך כל חיי וכל חסכונותיי הלכו לצורך טיפולים רפואיים. האם עכשיו כאשר אני מקבלת קיצבת נכות וניידות אני יכולה לחסוך מעט כסף לימים פחות טובים?? או לכשיהיו לי נכדים וההוצאות יגדלו??? אשמח לייעוץ! תודה!!

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות