פטור מתשלום מס הכנסה ופתור מתשלום לביטוח הלאומי

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

07/08/2011 | 13:17 | מאת: אלכסנדרה .טובי

שלום לכולם ותודה מראש אני מבקשת לברר כיצד אני אמורה לפעול לקבלת פטור ממס הכנסה ופטור מתשלום לביטוח הלאומי ולא גם פטור חלקי? יש לי נכות מהעבודה כתוצאה מפגיעה ונקבעו לי כיום 72% נכות לצמיתות יש סיכוי סביר כי אחוזי הנכות יגדלו בעוד מספר אחוזים בודדים בגלל ערעור שהגשתי ובדיקה של הועדה לערעורים. שאלתי האים יש מצב שאקבל פטור מתשלום מס הכנסה ולא גם פטור חלקי? מה עלי לעשות על מנת לממש את זכותי זו עקב מצבי הרפואי והנפשי? ולחילופין מהם הקרטריונים לקבלת פטור ממס הכנסה ופטור מתשלום לביטוח הלאומי? ושוב תודה

אלכסנדה שלום, פטור מתשלום מס הכנסה ניתן רק באופן מלא ולא קיימת אפשרות של חלקי. פטור ממס ניתן לאדם שנקבעו לו מעל 90% נכות רפואית. לא נראה לי שתגיעי לשם בוועדה לערערים אבל אולי קיימות בעיות רפואיות נוספות מעבר לאלו שמוכרות כפגיעה בעבודה?. כל טוב.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות