מהו יועץ רפואי

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

28/07/2011 | 15:08 | מאת: יצחקי

שלום רב.הנני בעל נכות צמיתה 30 % ותקנה 15 % במלואה קרי45 צמיתה.הגשתי לפני כשבועיים ערר ויועץ רפואי מטעם בל קבע לי 70 אחוז לצמיתות על סעיף אחר שנגרם עקב התאונה.במכתב שקיבלתי נרשם שזה עובר לוועדה שתקבע את הנכות.שאלתי מהו יועץ רפואי?הרי זומנתי לוועדה והוא ופקיד היו שם והמלצתו 70 אחוז לצמיתות.האם זה סופי ?לאיזו וועדה זה שוב עובר לקביעת הנכות?מהי הנכות המשוקללת של 30 אחוז ותקנה 15 שיש לי בתוספת 70 אחוז שקבע יועץ רפואי מבית חולים.האם מאחדים בין שתי הנכויות כי היועץ הרפואי כתב בדוח שהנכות 70 אחוז נגרמה עקב התאונה שעברתי שעבורה קיבלתי 30 אחוז ותקנה 15.תודה וכל טוב.

צחקי שלום, אתה מתאר וועדה רפואית בביטוח לאומי. ייתכן וזוהי וועדה סופית וישנה אפשרות שלאור הפגיעה ישנם רופאים נוספים שצריכים לבדוק אותך ותזומן לבדיקות נוספות. במידה ואחוזי הנכות ( %70) נקבעו על איבר שאינו האיבר שעליו נקבעו 30% האחוזים ישוקללו יחד.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות