יישום חוק לרון

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

03/03/2011 | 08:47 | מאת: רויטל

שלום , אני נכה כ18 שנים ואין באפשרותי לעבוד כשכירה. כשיצא חולק לרון חשבתי לפתוח תיק עוסק פטור על מנת שאוכל לעבוד בקצב שלי מבלי להיות מוחייבת לאנשים ז"א כן לעבוד ולנסות להרוויח את פרנסתי מבלי להיות מחוייבת למקום עבודה. הבנתי כי אם אעבור מדרגה מסויימת של שכר אקבל "קצבת עידוד" ולאט לאט אאבד את זכויותיי. ואם לא אעבור את המדרגה הזו אמשיך לקבל את הקצבה וגם את סך ההכנסה שאצליח להרוויח בסביבות 2.000 ש"ח אני מאוד רוצה לנסות אך מודאגת שיגידו לי לאחר כמה חודשים כי אני מליחה להרוויח בעצמי וייקחו לי את הקיצבה. הבנתי גם כי החוק תקף ל3 שנים ושאלתי מה קורה לאחר 3 שנים ובביטוח לאומי אמרו לי שהם לא יכולים לדעת. ז"א אם יש לי "רשת ביטחון" ל3 שנים מה קורה אח"כ? אם ביטוח לאומי אומר לי שהם לא יודעים מה קורה אחרי 3 שנים למה שאקח סיכון ואצא לעבוד? הרי אני לא באמת יכולה לעבוד באופן יום יומי. לכן עלה הרעיון לפתוח עוסק פטור. אשמח אם תעני לי על שאלותיי... ובכלל אם מישהו עשה את הצעד הזה אשמח לשמוע תגובות. תודה רויטל

רויטל שלום! מטרתו של חוק לרון היא לאפשר לאנשים נכים ובעלי מוגבלויות להשתלב בעבודה. ע"פ חוק זה, במידה ותעבדי - תמיד תהיה הכנסתך מהעבודה + הקצבה גבוהה יותר מהכנסתך מקצבה בלבד ולכן מצבך יהיה תמיד טוב יותר אם תצליחי להתפרנס. רשת הביטחון של 3 שנים כוונתה שאם במהלך 3 שנים לא תצליחי להמשיך ולהתפרנס - תוכלי להמשיך לקבל קצבה מלאה ללא צורך לעמוד בפני ועדות רפואיות. אם לאחר 3 שנים תהיה בעיה כלשהי אזי תמיד תוכלי לחזור לעמוד בפני ועדה ולהוכיח מחדש את זכאותך. אני מאד מאד בעד יציאה לעבודה והרעיון להיות עוסק פטור נשמע לי מצויין. אגב - מציעה לך לפנות למט"י באזור מגורייך ולהשתתף בקורס לניהול עסק קטן (יתכן גם שביטוח לאומי יממן לך קורס כזה). בהצלחה!

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות