האם מקבל גמלת סיעוד מוגדר כנכה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

26/07/2011 | 04:24 | מאת: זאבי

האם מי שהוכר כזכאי בביטוח לאומי לגמלת סיעוד, מוגדר גם כנכה לצורך קבלת פטור (=הנחה) על מס רכישה על דירת מגורים בקומת קרקע

זאבי שלום, הנושא אינו אוטומטי ואין הכרה כזאת מעצם היותו סיעודי. על מנת לקבל פטור ממס הכנסה עליו להיות מוכר כנכה שנקבעו לו יותר 90% נכות רפואיים בוועדות רפואיות. אני מניחה שאם מצבו סיעודי הסיכוי הוא גבוה לכך. יש לפנות למס הכנסה על מנת לבקש וועדה לפטור ולאחר שיקבעו לו אחוזי הנכות יהיה זכאי לפטור ממס רכישה עבור דירה שהיא לצורך מגורים. בהצלחה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות