תביעה לביטוח לאומי נפגע עבודה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

18/07/2011 | 14:36 | מאת: נעמה

שלום, בת 27 בריאה. עבדתי בהיי-טק, מול המחשב במשך כל שעות העבודה. בעקבות ההקלדה האינטנסיבית והממושכת בעבודה החלו לי כאבים בשתי הידיים(פרקי אצבעות, שורש כף היד ולעיתים עד למרפק) אשר נמשכו כשנה עד לשלב בו לא הייתי מסוגלת לעבוד ולבסוף פוטרתי בשל כך. ראומטולוג קבע שמדובר ב- overuse syndrome ואכן במנוחה הכאבים נרגעים אך חוזרים במאמץ- ובעיקר בעבודה מול מחשב כך שאיני יכולה לחזור ולעבוד במקצוע שלי. הגשתי תביעה לביטוח לאומי בשל פגיעה מעבודה אך נדחיתי בטענה שהמחלה לא קשורה לעבודתי. עלי לציין שבמקביל הגשתי תביעה לנכות כללית ובועדה הרפואית הראומטולוג שהיה שם אמר לי שזה נראה לו תביעה לנפגעי עבודה. (עוד לא קיבלתי סיכום ועדה) האם עלי לערער? אפילו לא זומנתי לועדה רפואית, התביעה נדחתה על סמך הממצאים הרפואיים. אבקש את דעתכם... תודה רבה

נעמה שלום, אני מסיקה מדבריך שנדחית בנפגעי עבודה בשלב ההכרה. בשלב זה ביטוח לאומי בוחן את הקשר הסיבתי בין מצבך הרפואי לבין עבודתך. לא מתקיימת וועדה רפואית בדיון זה ולכן לא זומנת לעמוד בפני וועדה שכזו. ערעור על החלטה זו הוא לבית הדין לעבודה ולא לביטוח לאומי.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות