זכויות תינוק פג

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

04/07/2011 | 14:28 | מאת: ליאת

שלום נולד לי פג לפני חמישה חודשים במשקל 870 גרם. בגלל תפיחות בטנית וחוסר ביציאות הוחלט על ניתוח הוצאת המעי על מנת לאפשר מתן כלכלה ועלייה במשקל. בניתוח לא נראה חסימה ממשית כרגע אנחנו בהמשך בירור. למיטב ידיעתי המעי שהוצע זה המעי הדק שנחצה ואת שתי הקצוות הוציאו מחוץ לבטן כאשר רק מאחד מהם יוצא צואה כל הזמן.. בעיה נוספת שיש לו זה רפלוקס מאוד קשה, (אני מאמינה שבגלל שאנחנו מאוד מאוד מקפידים בזמן ההאכלה שלו בעמידה..והפסקות..וכו' דורש הרבה מיומנות וסבלנות,הוא מקיא רק 1-2 בשבוע) הבעיה החמורה שבכל הקאה יש השתנקות!! הוא ממש נחנק, מתנפחות לו הפנים, לוקח את הראש בקשת אחורה..ולוקח לו בערך 10 דקות להתמודד עם זה ולהשתלט על זה.אחרי זה קצת אפתי וחסר כוחות. לא פשוט. כבר פעם אחת החליף צבעים ונסענו לב"ח בטיפול נמרץ. במצב כזה לצערי אני לא יכולה לחזור לעבודה. (נגמרה לי החופשה המאורכת) 1.שאלתי מהן הזכויות שלי בגלל סטומה ורפלוקס קשה? 2. האם מגיע לי קצבת נכות של ילד? 3. האם יכולה לקבל אבטחת הכנסה? 4. האם יש עוד איזשהו מקור שיכול לתת סיוע כספי? אשמח מאוד על כל מידע שיכול לעזור לי, זה בעייתי בשבילי להיות ללא משכורת מה גם שיש לו אחות תאומה. תודה מראש ליאת

ליאת שלום רב. קודם כל אאחל לך מזל טוב. כדאי שתגישי תביעה לגמלת ילד נכה לביטוח לאומי. גמלה זו ניתן להגיש מיום שמלאו לפעוט 91 יום (את הטפסים יש באתר/בסניף של ביטוח לאומי). במקביל הנך יכולה להגיש תביעה להבטחת הכנסה כהורה לילד נכה. ייתכן ותצטרכי אישור על הגמלה לצורך הבטחת הכנסה. במידה ויתעוררו קשיים בנושא גמלת ילד נכה את מוזמנת לפנות אלינו לפגישת ייעוץ חינם. בהצלחה.

06/07/2011 | 16:52 | מאת: ליאת

תודה חמודה. 1. לחדד הבנתי- אני יכולה להיות זכאית להבטחת הכנסה רק אם אני אם לילד נכה? או שזה לא קשור? 2. באתר של ביטוח לאומי קראתי שהסטומה צריכה להיות בשל ליקוי גופני חמור לפחות שנה(אצלנו אין אבחנה עדיין וגם לא עברה שנה) ובע"ה גם לא יהיה.השאלה אם הייתה סטומה זמנים אוכל לקבל קצבה רק לאותה תקופה? תודה מראש ליאת

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות