תאונת עבודה - קביעת אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

28/06/2011 | 14:48 | מאת: בן דואג

אבי נפצע בעבודה ונגרמו לו שני נזקים: אחד, פריקת כתף עם שבר בגלנואיד שגורם לאי יציבות קשה של הכתף, כלומר לסיכון של פריקות חוזרות ונשנות.שניים, פציעה של שרירי הכתף בקבוצת שרירי rotator cuff. ועדה רפואית של הביטוח הלאומי קבעה לו 20% נכות בשל הפגיעה הראשונה לפי סעיף אחד, אך הפחיתה לו 10% בשל פגיעה קודמת כביכול בשרירי הכתף לפי סעיף אחר. האם הדבר אפשרי/תקין? האם יש קשר בין פריקה חוזרת ונשנית של הכתף לפגיעה קלה וקודמת בשריר הכתף?

שלום רב, האם היה מצב קודם של פריקות כתף לפני המקרה התאונתי?

29/06/2011 | 16:32 | מאת: בן דואג

ראשית, תודה על התגובה המהירה. לגופו של עניין, שלוש שנים לפני תאונת העבודה, נחבל אבי בכתף והרופא קבע (ללא שהסתמך על הדמיות, רנטגן וכיו"ב) שמדובר בקרע בשריר שגורם להגבלה קשה בתנועה ושלח אותו לבדיקות שונות (אולטראסאונד). אלא מה, האבחנה של הרופא התבררה כמחמירה מידי - לאחר זמן קצר ביותר הוא החלים לחלוטין כך שאפילו לא טרח לבצע את הבדיקות. בשלוש השנים שלאחר החבלה הראשונה הוא היה אצל אותו רופא 4 פעמים נוספות בשל עניינים אחרים שאינם קשורים לכתף ה"בעייתית" ובכל המקרים הללו הוא לא התלונן על כאבים או הגבלות בכתף. הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי התעלמה מכך ש"המצב הקודם" היה זמני, נתלתה בחבלה הראשונה כמוצאת שלל רב וקבעה לו ניכוי בשל "מצב קודם". מעבר לכך חשוב לי לדעת האם בכלל יש קשר בין פריקת כתף חוזרת ונשנית (ס' 41 לתקנות) לפגיעה בינונית בשרירי הכתף ס' 42).

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות