זכאויות ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

12/05/2011 | 11:22 | מאת: טל

שלום רב, יש לי פטור ממס הכנסה כבר כמה שנים, עכשיו בגלל החמרה בבריאות לצערי הרב הפסקתי לעבוד ויצאתי לפנסיה רפואית דרך מקום עבוד. רציתי לשאול שנידברים: 1. האם הפנסיה שאקבל פטור מס הכנסה חל גם עליה? 2. האם יש איזשהי הטבה נוספת שאני יכול לקבל מביטוח לאומי בגלל שעכשיו אני לא עובד. תודה.

טל שלום, 1. תשלומי הפנסיה יהיו פטורים ממס הכנסה כאשר ההכנסות שלך מיגיעה אישית (שכר מעבודה, תשלומים בגין אובדן כושר עבודה) לא גבוהות מתקרת המס השנתית 560,000 ש"ח(נכון ל2011). 2.לא ציינת מהו גילך, ייתכן והינך זכאי לגמלה בגין מצבך הרפואי מביטוח לאומי.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות